Bovenarm bloeddrukmeter

Hoge bloeddruk? Koop een professionele bloeddrukmeter…..bovenarm bloeddrukmeter….

Heb je een te hoge bloeddruk…..bovenarm bloeddrukmeter.. en sta je onder controle bij je huisarts? Dan doe je er wellicht verstandig aan wanneer je een eigen bloeddrukmeter aanschaft. Zo kan je op ieder gewenst moment zelf je bloeddruk meten. Een enkele meting bij de huisarts geeft namelijk lang niet altijd een goed beeld. En je hoeft niet constant een afspraak bij je huisarts te maken. Het voordeel van zelf je bloeddruk opmeten is dat je dit in een rustige omgeving kunt doen, zodat je relaxt bent.

 

Wat is een te hoge bloeddruk?

Wat is een te hoge bloeddruk eigenlijk? Welke bloeddruk jij hebt is afhankelijk van de kracht waarmee het hart pompt. Helaas is het zo dat een te hoge bloeddruk op den duur slijtage kan veroorzaken aan de bloedvaten en aan het hart. Mensen die gedurende een langere periode een te hoge bloeddruk hebben, die zullen vroeg of laat hart- of vaatziekten kunnen ontwikkelen. Omdat de wanden van de vaten beschadigen als het hart met een hoge druk het bloed rondpompt, worden die vaten op den duur minder elastisch. Er treedt dan verkalking van de aderen op (slagaderverkalking). Minder elastische bloedvaten zorgen ervoor dat de druk in de aderen alleen maar toeneemt. Naast een te hoge bloeddruk kan je ook een te lage bloeddruk hebben. Een extreem lage bloeddruk noemen we ook wel hypotensie. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral omdat hypotensie meestal veroorzaakt wordt door een onderliggend probleem zoals hartproblemen. Hieronder lees je meer over een te lage bloeddruk.

 

Wat is een te lage bloeddruk?

Een lage bloeddruk is nog geen reden om je zorgen te maken. Het schijnt juist gezond te zijn. Een te lage bloeddruk is echter niet goed, een extreem lage bloeddruk (hypotensie) kan gevaarlijk zijn. Dit kan veroorzaakt worden door bloedverlies, hartritmestoornissen, tekort aan vocht, een lekkende hartklep maar ook door medicijnen. Mensen die een chronisch lage bloeddruk hebben die zijn vaak vermoeid, duizelig of vallen regelmatig flauw. Bij een te hoge of te lage bloeddruk is het verstandig om een bloeddrukmeter te kopen!

 

Bloeddrukmeter bestellen

Als je vatbaar bent voor een te hoge of te lage bloeddruk, dan is het verstandig om een eigen bloeddrukmeter aan te schaffen.bovenarm bloeddrukmeter Online kun je kiezen uit talloze bloeddrukmeters die geschikt zijn voor consumentengebruik. Wel moet je weten waar je op moet letten. We hebben voor jou een aantal handige aankooptips verzameld, zodat je er zeker van bent dat je straks geen kat in de zak koopt. We schreven op deze pagina al dat thuis je bloeddruk opmeten een aantal voordelen heeft. Zo zullen de bloeddrukmetingen waarschijnlijk vele malen betrouwbaarder zijn, aangezien je natuurlijk in je eigen omgeving veel relaxter bent. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meerdere metingen te doen op een dag. Als consument kan je kiezen uit grofweg 2 soorten meters: Een bovenarm bloeddrukmeter en een polsbloeddrukmeter.

 

Bovenarmbloeddrukmeter of polsbloeddrukmeter kopen?

We zullen niet teveel in details treden maar het komt erop neer dat een bovenarmbloeddrukmeter betrouwbaarder is dan een polsbloeddrukmeter. Deze zijn namelijk vele malen nauwkeuriger. Enig nadeel is wel dat deze meters duurder zijn dan polsbloeddrukmeters. Als je kiest voor een bloeddrukmeter voor je bovenarm, dan is het tevens belangrijk om te letten op het soort manchet die daarbij hoort.

 

Kies een goed manchet!

Het is echt waar: De kwaliteit van een bloeddrukmeter, en dus de betrouwbaarheid van de uitslagen, staat of valt met het type manchet. Dit is de band die je om je bovenarm wikkelt of rondom de pols. Bij regelmatig gebruik is het verstandig om een meter te nemen met een manchet die is voorgevormd. Deze moet ook hard zijn. Met een voorgevormde manchet heb je bij het oppompen minder gauw last van een pijnlijke arm. En natuurlijk let je ook op het formaat manchet. Als je dikkere armen hebt dan kies je voor een grotere maat. Als je juist erg dunne armen hebt dan kies je natuurlijk voor een kleiner formaat. Overigens past een manchet met een standaard maat bij iedereen die een gemiddelde/normale armdikte heeft. Nu weet je dat een bovenarmbloeddrukmeter het meest betrouwbaar is. Ook is het belangrijk om -als het even kan- te kiezen voor een harde, voorgevormde manchet. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor een meter die klinisch gevalideerd is! Waarom? Dat lees je hieronder.

 

Klinisch gevalideerd

Een meter die klinisch gevalideerd is die geeft altijd de meest betrouwbare resultaten. Koop alleen dit soort meters. Met name de goedkopere meters of bloeddrukmeters uit het buitenland zijn alleen klinisch getest. Dat is niet voldoende. Ze moeten namelijk ook klinisch gevalideerd zijn.

 

 

==