Dieet met shakes, wat is dat?

Isolaat Perfection, dieet met shakesJe hebt er vast wel eens van gehoord, een dieet met shakes. maar wat is dat nou precies? een dieet met shakes? Ja, voor een dieet met shakes gebruikt men eiwitshakes, ook wel bekend als proteïneshakes. Er zijn vele websites die deze eiwitshakes aanbieden maar welke is nou goed en welke niet? Er zijn immers genoeg websites die beloven dat je tientallen kilo’s afvalt.

Zelf gebruik ik de eiwitshakes van Bodyenfitshop. Deze shakes gebruik ik dan als maaltijdvervanging en dat bevalt me zeer goed en het is ook nog eens gezond ook! maar let er wel goed op dat je wel voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Hoe het allemaal in z’n werk gaat

Zoals ik al eerder aangaf worden de eiwitshakes voornamelijk gebruikt als een vervanger voor je maaltijden. Waarom? Omdat het precies de stoffen bevat die jij nodig hebt op een dag. Dus wat je doet is in plaats van een ontbijt, lunch of je avondeten te nemen, neem je gewoon lekker een eiwitshake. Dat is nou eens een dieet met shakes. Maar een vervanger hoeft niet altijd een shake te zijn. Je hebt ook speciale repen en soepen met veel eiwitten er in. Zelf heb ik hier minder ervaring mee dan met de heerlijke eiwitshakes.

Hoeveel maaltijden moet ik per dag vervangen?

Dit is afhankelijk van je programma. Met de eiwitshake van Body&Fit die ik gebruik vervang ik per dag 1-2 maaltijden. Aangezien ik niet sport is dat zo voldoende maar indien je een sporter bent zou je na de work-out nog een extra shake kunnen nemen.

Maar waarom val ik dan af?

De shakes die ze aanbieden bevatten veel minder energie dan er in een maaltijd zit en daardoor wordt de totale energie-inname vermindert over de gehele dag en verlies je uiteindelijk gewicht. Hoeveel gewicht er af gaat is natuurlijk afhankelijk van de aantal shakes die je neemt op een dag en wat je naast je shakes eet.

Maar denk er om dat je niet te veel eiwitshakes drinkt want van teveel shakes word je dik.

Wat zit er in zo’n shake?

Wat de eiwitten doen hoef ik niet meer uit te leggen, dit heb ik namelijk al in het artikel “10 kilo afvallen zonder sporten in 5 week” uitgelegd.

Maar wat zit er nou eigenlijk in de shake van Bodyenfitshop? Hierbij neem ik het product ‘Isolaat perfection‘, een maaltijdvervanger.

Volgens Body&Fit zijn dit de ingrediënten:

Gemiddelde voedingswaarden per dosering (1 maatschep / 28 gram):
373 kJ / 89 kcal
Vet 0,3 gram
waarvan verzadigd 0,2 gram
Koolhydraten 1,5 gram
waarvan suikers 1,1 gram
Vezels 3,2 gram
Eiwitten 18,5 gram
Zout 0,14 gram

Gemiddelde voedingswaarden per 100 gram:
1331 kJ / 318 kcal
Vet 1,2 gram
waarvan verzadigd 0,7 gram
Koolhydraten 5,2 gram
waarvan suikers 4,0 gram
Vezels 11,3 gram
Eiwitten 66,0 gram
Zout 0,49 gram

Voor meer informatie en gedetailleerdere informatie verwijs ik je graag door naar de website van Body&Fit.

De voordelen van een dieet met shakes

  • De shakes bevatten minder energie dan de normale maaltijden en daardoor is de kans erg groot op gewichtsafname.
  • De juiste ingrediënten die je nodig hebt zitten in de shake verwerkt.
  • De shakes smaken zoet en worden dus door vele mensen als een erg lekkere shake ervaren.
  • Ze zijn zeer makkelijk te bereiden met water, yoghurt of melk.
  • Er zijn voldoende smaken beschikbaar waaruit je kunt kiezen.
  • Het drinken van shakes is goedkoper dan een maaltijd.

De nadelen van een dieet met shakes

  • Wanneer je stopt met het eten van shakes kan je een terugval hebben naar je oude voedingspatroon en dus weer aankomen.
  • Als je vaak met andere mensen mee eet is het lastig om iets anders te nemen.
  • Shakes worden niet gezien als een volwaardige voeding. Dus wat er op staat zit er echt alleen maar in, kijk dus altijd op de verpakking wat er in zit. Eventuele vitaminen kun je altijd innemen in vorm van een capsule. Ook deze zijn te koop bij Body&Fit.

VitaminenWaar haal ik mijn vitaminen en mineralen?

Zoals hierboven al stond geschreven kun je bij Body&Fit ook vitaminen kopen en dat voor een zacht prijsje. Bekijk deze vitaminen toppers maar eens.

Maar bij een gezonde gebalanceerde voeding is het vaak niet nodig om deze vitaminen in te nemen maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Bedankt voor het lezen van ons artikel en we hopen dat je nu genoeg informatie hebt gelezen over een dieet met shakes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*