Minder snoepen tips:

minder snoepen

Minder snoepen tips:

Pak jij ook iedere keer wanneer je langs de snoeppot of koektrommel loopt een snoepje of koekje? Alsof het je aankijkt en roept: eet me op! Van echte honger kan je niet spreken, maar je hebt altijd lekkere trek. Wanneer je veel tussendoor snoept kom je alleen al aan je calorieën aan het eind van de dag door al het gesnoep en dat wil je eigenlijk niet. Vraag jij je af waarom je dat snoepje toch telkens weer pakt in plaats van die appel of die banaan? Je bent niet de enige die lekkere trek heeft, schaam je er niet voor maar doe er wat aan en begin nu met minder snoepen.

Wanneer je iets lekkers ziet liggen is het lastig om het te weerstaan. Waardoor komt dat? Dit gedrag is echt te veranderen waardoor je minder snoept. In dit blog vertellen we je er dan ook meer over en krijg je tips om minder te snoepen:

minder snoepen

Dit is waarom we snoepen:

Er zijn verschillende redenen waarom we snoepen. Je kan ze eigenlijk in twee categorieën plaatsen. Deze categorieën zijn:

  • Emotionele drang om te eten
  • Je lichaam heeft te weinig brandstof

We vertellen je er meer over:

  • Emotionele drang om te eten:

De eerste reden waarom je misschien teveel snoept kan zijn dat je emotioneel moet. Dit kan komen door blijdschap, maar ook door stress, onzekerheid of verdriet. Je trakteert jezelf bijvoorbeeld omdat je iets zo goed gedaan hebt, of juist om jezelf op te beuren na een vervelende gebeurtenis. Natuurlijk kan dit best een keer, maar om dit altijd te doen is niet verstandig. Er zijn namelijk genoeg andere manieren die echt niets met snoepen te maken hebben die jou hierbij kunnen helpen.

  • Je lichaam heeft te weinig brandstof

Als je met afvallen bezig bent eet je vaak minder calorieën per dag. Maar een crashdieet is echt niet goed en hierbij blijf je jojo-en. Het helpt misschien even, maar wanneer je er mee stopt kom je net zo hard weer aan. Je lichaam snakt dan naar snelle suikers die in lekkere dingen zoals koekjes en snoepjes zitten. Natuurlijk is het echt niet erg om af en toe wat lekkers te nuttigen, maar zorg ervoor dat je het vetgehalte en de calorieën hierbij in de gaten houdt.

Minder snoepen, de beste tips:

Je weet nu wat de onderliggende oorzaken van snoepen kunnen zijn. Maar we willen juist een oplossing om minder te snoepen. Daarom hebben we een aantal fijne tips voor je op een rijtje gezet om je hierbij te helpen:

Haal geen snoepgoed meer

Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten. Ga na waar jij het meest naar hunkert op een dag en haal dit niet meer. Het kan lastig zijn, maar doe je best ervoor. Je kunt het! Je omgeving veranderen waardoor je minder gaat snoepen zal je echt helpen. Zeker wanneer je graag wil afvallen is dit een handige truc. Je hebt namelijk echt wel zin in wat, maar wanneer er alleen gezonde dingen voor handen liggen ga je dit ook echt wel eten. Zorg dat je lekkere gezonde snacks in huis hebt die je ook als tussendoortje kunt nuttigen. Wat dacht je van fruit, gezonde noten, komkommer of avocado?

minder snoepen

Houdt je voeding en vochtopname in balans

Om minder te snoepen is het belangrijk om je voeding en vochtopname in balans te houden. Eet voldoende en drink ook de gezonde dranken zonder teveel snelle suikers. Ga niet voor een cola light of zero maar voor bijvoorbeeld water met komkommer of citroen erin. Wist je dat je hersenen soms maar beperkt onderscheid maken tussen dorst en honger? Het kan zo zijn dat jij denkt trek te hebben, terwijl jouw lichaam eigenlijk gewoon vocht nodig heeft.

Verander je beloningsysteem

Wanneer je een emotionele eter bent beloon je jezelf graag met niet al te gezonde tussendoortjes. Door de emotie aan eten te linken snoep je meer. Maar als je zo’n emotionele eter bent kan je dit ook in je voordeel gebruiken. Wil jij al heel lang die Ray Ban zonnebril? Beloon jezelf dat als je bijvoorbeeld twee weken niet tot nauwelijks gesnoept hebt. Je zou ook eerst het item kunnen halen van het geld wat je normaal gesproken aan lekkernijen uitgeeft. Zo geef je daar geen geld aan uit. Koop een nieuw kledingstuk omdat je zo blij bent dat je afgevallen bent. Vier je successen op een andere manier!

 

Succes met minder snoepen!

Deel dit artikel